”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och kocken”.
Vi älskar grytor, hela familjen, trodde jag. Tills Diesel följde med till affären häromsistens och meddelande att han HATAR grytor. I alla fall med palsternacka och rotselleri. Helt paff höll jag på att trilla omkull. Va?! Han älskar inte sött, och tycker att det blir för sött med palsternacka. Ja, det kan jag väl kanske sträcka mig att förstå, att det blir lite sött. Hur ska jag rädda det här? Långkok och grytor som är det bästa som går att göra? Hela hösten och hela vintern?
Jag menar, kolla bara! Vi ÄLSKAR ju grytor och långkok. Här nedan har jag samlar recepten på härliga grytor och Crock-Pot.
https://www.sustainableliving.se/recept/harliga-grytor-crock-pot/
Bloggens mest klickade recept är långkoken och grytorna. Ärtsoppan faktiskt, det mest klickade inlägget också i Crock-Pot.
Jag får göra en gryta helt utan söta ingredienser, helt enkelt. Härliga grytbitar av älg, jordiga rödbetor, och mustig buljong.
Hoppas, hoppas, hoppas. Daniel och jag älskar i alla fall grytor. Måste rädda det här så Diesel kommer tillbaka till vår grythimmel. En gång, för eoner sedan, när vi hade städdag i bostadsrättsföreningen vi bodde i så gjorde vi borsjtj med lamm (och en vegetarisk) till hela föreningen.
Då åt han med stor glädje och tog flera gånger så jag hoppas det ska lyckas. Vi har gjort borsjtj flera gånger tidigare, bland annat här:
https://www.sustainableliving.se/borsjtj-rysk-rodbetssoppa-och-grillad-smorgas/
Det har kommit en hel del snö som vi måste ta rätt på, och tomten behöver förberedas för vintern. Förra året kom det magiska mängder snö, så vi behöver förbereda oss nu. Det ska snöa hela kommande veckan så med lite tur kan även denna vinter bli underbart snörik. Daniel skottade gångar över tomten mellan husen och nu när jag använder gästhuset som kontor ska det blir mysigt att få ”gå till jobbet” kantat med höga snövallar.
Eftersom vi både vill ha långkok och göra andra saker ute, så kommer pottan fram. En halvtimmes förberedelser, skala, skiva, strimla, steka och sedan fyra-fem timmar på hög eller längre på låg.
1 kg rödbetor
1 stor gul lök
1 silverlök
1 litet (eller ett halvt) rödkålshuvud
1 kg älgkött i grytbitar
1,5 liter vatten
3 buljongtärningar
3 lagerblad
Salt, peppar, timjan, oregano, salvia
4-5 timmar på hög, beroende på hur stora köttbitarna är och hur lång tid det tar för dem att bli möra och fina
Nu är det snart jul och jag vill slå ett slag för Crock-Pot! Även om vi har både lergrytor och gjutjärnsgrytor och emaljgrytor i flera storlekar så har vår potta blivit mer än välanvänd. Bagaren och Kocken har flera varianter att välja på. Klicka på bilden så tar jag dig direkt dit.
Diesel älskade grytan så vi har räddat vintern! 😀
Hoppas ni får en fin tredje advent.
Kram,
El
Lämna ett svar