Igår var jag i Uppsala hela dagen med min kollega Camilla och fixade lite ”business”! EU-bidrag, jordbruksstöd, unga lantbrukare, åkrar, vallar, träda, betesmark, sommar- och vinterhagar snurrar fortfarande i mitt huvud. Jag får verkligen lära mig något nytt varje dag och det är en mycket intressant ny värld jag hamnat i de senaste 16 månaderna. Vid sidan av den vanliga bokslutsruschen och revisionen har jag nu även ett gäng nya avtal som ska formuleras och tecknas och det är så mycket att göra att jag är tvungen att ta små mikropauser för att orka med. Maten består av diverse matlådor och färdigpacketerade soppor och grytor som finns i frysen.
Det är två-tre hektiska veckor kvar, sedan kan jag slappna av och dra ner tempot till mitt vanliga 150%! 🙂 Då ska jag låta vårens magi smitta av sig och då ska jag ta mig tid att djupandas. Att lyssna på fåglarna och vågorna, att åka ut i skärgården, och i maj åker hela familjen till London och upptäcker Harry Potters magiska värld.
I påskas kom Carina ut på middag, för tredje påsken i rad tror jag vi kom fram till.Det är supermysigt varje gång. Vi har nog alltid ätit löjrom i någon form till förrätt när hon varit här, och likaså nu i påskas! Nu har den dessutom äntligen fått sitt fina lilla MSC-märke! Jag skrev mer om det redan vid nyårsafton 2014!(klick)
Titta va fint! En kvalitetsstämpel av hållbarhetsmått som heter duga!
Chipsen är en skiva mozzarella och en klick blåmögelost. In på 200° tills de ser klara ut. Ca 10 minuter.
- 150 g kavring
- 50 g smält laktosfritt smör
- 1 dl cream cheese
- 1dl smetana
- 1 hekto rökt fårfiol, eller renstek
- 1 msk pepparrot, färsk, riven
- 1 krm salt
- 80 gram mcs-märkt Kalix löjrom, eller annan rom
- 3 tsk gräslök, hackad
- Några dillknippor
- Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare eller mixer.
- Smält smöret och häll i.
- Kör tills det blir finfördelat.
- Tryck ut smulblandningen till en rund form, jag använde ett glas som kakform.
- Blanda creamcheese och kesella.
- Strimla fårfiolen tunt och rör i tillsammans med pepparroten. Smaka av med lite salt.
- Bred på fyllningen överkavringkakan och låt den stå i kylen några timmar eller över natten.
- Strax innan servering fördela rommen över och garnera gärna med lite klippt gräslök.
- Tryck i ett ostkex och servera gärna med ekologisk champagne!
Vår diskmaskin är inne på sina sista andetag och just i påskas hade vi massor med gäster och ingen ren disk när Carina kom! Pinsamt? Äh, vi är väl familj och vänner?! 😉 Tyvärr fick vi servera på nödtallrikar som fanns i skåpen sedan Diesels kioskförsäljning.
Trevlig helg på er och ut i naturen. Det finns massor av liv runt omkring oss!
Kram/El
Lämna ett svar