Min storebror har nyss fyllt år så vi hade ett mysigt familjekalas med grillbuffé igår. Jag gjorde iordning lite småplock att äta under tiden maten grillades och det blev populärt.
3 sorters spett
Jag klippte vanliga grillspett på mitten och fick två lagom stora spett till tilltugg av varje spett. Sedan skar jag ost och korv i lagom stora bitar, ca en centimeter stora och trädde upp dem på spett.
Prästost och Läckökorv
1 bit Prästost
1 bit Läckökorv
1 tärnad mango
Herrgårds ost och Ystadkorv
1 bit Herrgårdsost
1 bit Ystadkorv
Gröna vindruvor
Mozzarella Caprese
1 bit valfri mozzarella, jag valde en hård variant som är enklare att trä på spett
Blandade små gourmettomater
Basilika
Eftersom jag förberett spetten innan vi åkte till kalaset ställde jag dit en liten burk med balsamicokräm med en liten sked i så alla kunde dressa sina egna spett. En skål med cornichonger, en skål med blandade oliver, ett glas vin och drinktilltugget är klart.
Min brorsson William och jag pysslade lite med parmaskinka och blancherad sparris till grillen.
Tack alla för en fin kväll.
Angie säger
Hej,
Såg att ni gjort sparris inlindat med parmaskinka. Nästa gång prova riv parmesan över sparrisen och sedan linda parmaskinkan runt. Avsluta sedan med att riva lite parmesan över rullen, så ser fint ut också 🙂 Det är sjukt gott!
El säger
Tack för tipset! Det ska vi absolut göra! Grillen får vila ett tag nu, men vi kan lika bra göra det i ugnen! Det låter väldigt gott! 🙂