REVBENSSPJÄLL PÅ GRILLEN
2 kg kamben
1 vitlök, i skalade, krossade klyftor
2 gula lökar, klyftade
2 morötter, i 2 cm bitar
1 näve grovsalt
1 Habanero peppar
15 hela svartpepparkorn
Lägg revbenen i en stor kastrull tillsammans med klyftad vitlök, gul lök, samt skivade morötter. Salta ordentligt och fyll på med vatten så det täcker. Lägg i en Habanero peppar och koka revbenen långsamt under lock tills köttet börjar lossna från benen. Ta upp köttet och pensla med glaze.
GLAZE
1 dl ketchup, osötad och ekologisk
1 dl Tamari, japansk soja
2 msk sesamolja
0.5 dl honung, flytande
1 bit ingefära, färsk (stor som en tumme)
2 klyftor vitlök
Pensla glazen på revbenen och grilla i klotgrill under lock på indirekt värme tills de fått fin färg. Vänd ett par gånger under tiden och pensla eventuellt med mer glaze.
Mitt absoluta favoritredskap till grillen, salladsskålen, stekpannan och uppläggning är en tång! Vi har flera stycken och använder dem varje dag till något i köket eller vid grillen. Bästa redskapet. Du hittar en bra och prisvärd variant här.
Tång från Bagaren och Kocken
Bilden är lånad från bagarenochkocken.se
Lämna ett svar