• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

Sustainable Living

- reduce, reuse, remake & recycle! -

  • Hem
  • Blogg
  • Apothecary
  • Recept
    • Örter, läkeväxter & ätbart ogräs
    • Antiinflammatorisk kost
    • LCHF
    • Härliga grytor & Crock-Pot
    • Grillat
    • Smoothies
    • Soppa & smörgås
    • Svensk husman
    • Vegetariskt
    • Vilt
  • Inspiration
  • Sustainable Living
  • Om

Linguine med spenat, zucchini och bönor

17 maj, 2015 By El Lämna en kommentar

Idag har vi stiftat en ny bekantskap! En bestående sådan! Vi har för första gången upptäkt Flageoletbönor! Vilken liten härlig böna! Vi hittade frysta, ekologiska, importerade från Frankrike, och eftersom jag är en bön-fetischist var jag tvungen att prova! Oj vad jag gillar denna böna! Diesel också! Att en sån liten, fin, grön böna kan skapa en så varm känsla i kroppen! Ja det skulle kunna vara gaser, men det skiter vi i! 😉 Ok, förlåt, jag ska skärpa mig. Men oj vilken härlig böna!

DSC_0004

Det är ju ingen nyhet att jag föredrar att äta fisk och vegetariskt. Inte för att jag inte gillar kött eller har etiska betänkligheter, för vi äter bara svenskt kött, och om/när det finns väljer vi ALLTID ekologiskt. Men för att jag tror/vet att det är nyttigare, bättre, och hälsosammare för både mig och miljön att äta mindre kött. Gör man som vi, väljer svenskt och ekologiskt kött så svider det dessutom i hushållskassan så därför försöker jag så ofta jag bara kan, i min familj av hängivna karnivorer, äta säsongens vegetariska rätter och gärna hemfångad fisk.

Daniel, min kärlek!, ut och fiska! 😉

Vi har grillat en massa på sistone, både kött och fisk, och idag har jag suttit inne, när det regnat mängder utanför, och tittat på gamla bilder, bläddrat i kokböcker och matmagazin och myst! En riktig kvalitetsdag! Min lillasyster och hennes familj var här igår och åt middag och vi vuxna drack vin och spelade spel så jag hade verkligen inget emot en slödag idag! 😉

Hur som helst, spenaten har äntligen kommit till våra breddgrader igen! Jag blir så inspirerad när jag strosar i grönsaksdisken och ser alla härliga våriga grönisar som dyker upp; svenska och ekologiska. Det gör mig oerhört lycklig. Mångfaldens säsong har kommit!

Jag har några vänner längre ut på ön som odlar mängder av eget och här har hon delat med sig av ett härligt spenatrecept som vi ska testa. Tack Evelyn!

Till dess har jag gjort en grön pastasås med spenat, zucchini, grädde och muskot, toppat med underbara bondbönor och våra nya kompisar flageoletbönor, och riven mozzarella.

DSC_0005

Grön pastasås / gräddstuvad spenat
800 g färsk ekologisk bladspenat
2 dl vatten
1 ekologisk zucchini, grovriven
2 dl ekologisk grädde (ÄNTLIGEN finns ekologisk laktosfri grädde, men i miniförpackningar)
2 dl ekologisk mjölk
1 krm muskotnöt
1 krm cayennepeppar
1 krm chiliflakes
Salt och peppar ur kvarn efter smak

Koka spenaten och den grovrivna zucchinin i saltat vatten. När allt vatten är bortkokat fyll på med grädde och mjölk och smaka av med muskot, chili, cayenne och salt och peppar. Låt puttra på svag värme medan pastan kokar och mixa med stavmixer till ”en härlig grön sörja”, som Diesel sa.

När pastan kokat klart vänd ner den i spenatstuvningen och toppa med bondbönor, flageoletbönor och riven mozzarella. Dra ett drag med saltkvarnen eller strö lite flingsalt över och njut!

DSC_0023
Grönt är skönt! För kropp och själ! Och så gott!

Kram/El

Dela gärna detta:

  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster) E-post
  • Publicera

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

Relaterade

Arkiverad under: Klimatsmart, Säsongens livsmedel, Vegetariskt Taggad som: bondbönor, flageoletbönor, grön pastasås, Grönt är skönt, spenatstuvning, stuvad spenat, vegetarisk pasta

Föregående « Havsabborre med ljuvliga grönsaker och grillad sötpotatis
Nästa Säsongens råvaror i april »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält

Sustainable Living

Sustainable Living är en privat blogg om våra försök att leva på ett hållbart sätt, genom klimatsmarta val, hälsa, och härproducerad mat.

Vi tipsar om återbruk, återanvändning, återvinning, odling, foragering, hemgjorda tvålar och salvor, recept och vild mat, såsom ogräs och örter.

TRANSLATE

Search

Find us on Facebook

Subscribe

Gör som 927 andra, prenumerera du med.

Social media

  • Visa Sustainable-Living-1515678651980632s profil på Facebook
  • Visa padboxers profil på Twitter
  • Visa sustainableliving.ses profil på Instagram
  • Visa eleonorbergstrms profil på Pinterest
  • Visa eleonorbergströms profil på LinkedIn
Follow

mytaste.se

ADS

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy

Hitta recept

hittarecept.se
Matklubbens Topplista

Footer

© 2024, Sustainable Living

Mina bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas på andra ställen utan skriftligt godkännande. Låna gärna mina recept, men länka hit och berätta varifrån receptet kommer. En del av mina länkar är så kallade affiliatelänkar, vilket innebär att jag kan få en viss ersättning för köp gjorda genom mina länkar.

My photos, pictures and illustrations are protected by copyright laws and cannot be copied and used elsewhere without my written permission. NO stealing please. Some of my links are so called affiliate links, meaning I can receive commission based on sales made through my links.

Copyright © 2025 · [SUSTAINABLE LIVING by GOBLIN CREATIVE]

Please wait...

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Sustainable Living handlar om vårt försök till en hållbar livsstil; klimatsmarta val, hälsa, ekologiska och närproducerade livsmedel. Missa inga inlägg, registrera dig här.
Warning: Undefined array key "show_name_field" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1011 Warning: Undefined array key "show_agreement" in /customers/a/4/5/sustainableliving.se/httpd.www/wp-content/plugins/email-subscribe/wp-email-subscription.php on line 1016 REGISTRERA DIG!
 

Laddar in kommentarer …
 

    %d