Linsbullar med fetaost, soltorkade tomater och oliver
Jag har inte varit särskilt aktivt på sistone på bloggen, men jag har en hel del recept på lager som jag lagat och fotat men inte haft energin att lägga ut så det kommer några inlägg på raken nu.
Jag är urbota trött på kött så mycket vegetariskt har det varit och kommer det att bli. Det passar ju perfekt med torkade baljväxter, linser. ärter och bönor nu under perioden då närodlat är som magrast.
Diesel och jag åt linssoppa till lunch en dag och då passade jag på att koka en stor sats linser för jag har länge velat testa att göra linsbullar. Vi hade två halva paket med gröna linser och belugalinser hemma så jag hällde ner allihop i en stor kastrull med lantbuljong.
Dagen efter tog jag alla avhällda inser och mixade ihop dem till en härligt grå och tråkig linsgegga! För lite trevligare färg kan man med fördel använda röda linser men det är ju ändå smaken som räknas! 🙂
Jag jobbar ute på landet numer, utan bil, så jag måste planera mina matlådor och luncher varje dag och gjorde en stor sats linsbullar och frös in lagom portioner av bullarna som jag tar fram när jag inte orkat eller hunnit göra matlåda.
ca 1 l kokta linser
1 burk soltorkade tomater strimlade fint
1 burk gröna oliver, skivade tunt
1 förpackning fetaost, skuren i små tärningar
salt, peppar, cayennepeppar
När smeten smakade bra formade jag små bollar och friterade de i en fritös. Smeten var väldigt lös och hade nog krävt en hel del ströbröd och ägg för att forma tillräckligt fasta bullar för att steka. men i fritösen blev de perfekt mjuka inuti och härligt frasiga på ytan.
De blev väldigt goda och jag har en hel del kvar i frysen att ta fram vid behov eller lust! 🙂
Jag serverade en enkel yoghurtsås till med vitlök och kryddor. Bulgur, couscous, matvete och pitabröd passar bra till!
Kram/El
Lämna ett svar