One-pot-lasagna eller lasagne-i-kastrull!
Vi älskar lasagne! Och pasta! Och spaghetti och köttfärssås från farmor Victoria! Ibland är det bara skönt att slippa all disk, och alla moment, och alla olika delrätter som ingår i en traditionell lasagne. Ibland saknas tiden att göra en korrekt bechamelsås, och att puttra ihop farmor Victorias perfekta köttfärssås plus tiden i ugnen med lasagneplattorna. Ibland ska det vara enkelt, och gå fort, och sparas disk! 🙂 Utan att tulla på smakerna!
Då är det bara att göra lasagnen direkt i kastrullen!
500 g ekologisk nötfärs
1 msk ekologisk olivolja
2 burkar krossade tomater
Lite tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk krossad chili flingor
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket penne rigate, eller vilken pasta som helst
salt och nymalen svartpeppar, efter smak
2,5 dl riven mozzarellaost
1 dl färskriven parmesan
2,5 dl ricotta
2 msk hackad färsk persilja blad
Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs nötfärsen med salt och peppar och häll av överflödigt fett.
Rör i krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, vitlökspulver, vitlök och chiliflingor; smaka av med salt och peppar.
Koka upp och rör i pasta och 2 dl vatten. Koka upp, sätt på ett lock, sänk värmen och låt sjuda tills pastan är klar, ca 13-15 minuter .
Ta bort från värmen. Rör i riven mozzarella och parmesan och rör tills osten smält. Klicka på ricotta och täck med lock tills genomvarmt, ca 2-4 minuter.
Kram/El
Mea säger
Åh, det där ska jag testa! Har varit sugen på lasagne ett tag men är för lat för att göra det. Mat ska ju gå SNABBT 😉
El säger
Det blev riktigt gott också! Kul att du vill testa! Tala gärna om hur det blev! Kram/El