Vissa ”vänner” behöver man knappt träffa, man vet att de finns där ändå och de är liksom nästan alltid närvarande.
Våra vänner Per och Åsa kom ut till vår ö för en gemensam promenad och picknick i skogen. Åsa är vegetarian så vi packade ner vegetariska levain smörgåsar, kaffe, varm choklad, lingon och blåbärssaft, bullar från lokala bageriet och äpplen från grannens träd.
Fina, lilla underbara Goblin! Här ligger han i sin ljung och njuter av livet och vet precis hur allting ska vara. Lite som Ferdinand ligger han där och njuter.
När ”ingen” ser på går det bra att klia ryggen i ljungen.
Tokryck!
Panter?
Spanar.
Busar!
Nåja, jag hade tagit fram fryst lax och kalix löjrom och låtit tina under tiden som vi var i skogen. Jag är inte så jätteförstjust i lax, jag tror jag har överätit det vid något tillfälle och tycker att det är gott när jag gör det men har ett motstånd mot att tillaga och äta.
Diesel älskar lax och ber ofta om det så ibland blir det trots allt en bit lax på bordet. Denna lax fick ett täcke av senap och ströbröd som passade perfekt med en spröd sås med krispigt äpple, gurka och salt löjrom. Bra kombo.
Crème Fraîche som bas. Purjo, äpple, gurka och vitlök passar bra till.
Pressa och kläm ur så mycket vätska det bara går ur det rivna äpplet, gurkan och purjon så det inte blir blött och blaskigt i crème fraîchen. Pressa i vitlök och blanda i löjrommen.
Smaklig måltid!
- 500 g ekologisk lax, titta efter KRAV eller MSC märkning.
- 1 msk dijon
- 1 msk grovkornig dijon
- 4 msk ströbröd
- 2 dl crème fraîche
- 100 g Kalix Löjrom
- 1 svenskt äpple
- 10 cm svensk gurka
- 10 cm purjolök
- 2 avokado
- Potatis
- Värm ugnen till 200° och smöra en ugnsfast form.
- Lägg i laxfiléerna i den smorda formen.
- Blanda dijon med grovkornig dijon och pensla på laxen. strö över ströbröd.
- Koka upp potatisen.
- Baka laxen i ugn ca 20 minuter.
- Riv äpple, gurka och purjolök på den grova sidan på ett rivjärn.
- Låt rinna av ordentligt i en sil. Krama ur så mycket vätska det går. Gärna flera gånger.
- Blanda med crème fraîche, vitlök, och kalix löjrom.
- Servera laxen med kokt potatis, avokado och såsen.
Trevlig helg!
Kram/El
Lämna ett svar