Alla grönsaker var ekologiska, de flesta kryddor likaså.
Linsröra till quesadillas
3 dl gröna linser
6 dl vatten
1 buljongtärning
Koka linserna enligt förpackningen. Låt stå medan du förbereder annat.
1/2 röd chili, finhackad
1/2 rödlök, finhackad
1 stor eller två små vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm rökt paprika
Salt
Smält smör i en het panna och fräs chili, lök och vitlök, häll på linserna, kryddorna och lite vatten om de är mycket torra. Pressa eller stompa med en potatismosare och sänk värmen. Det gör verkligen inget om det är hela linser kvar, tanken är bara att de ska hålla ihop lite.
Strö riven ost på halva tortillabrödet, bred på linsröran, toppa med stekta champinjonskivor och stekta rödlöksringar och lite mer riven ost. Vik över andra halvan och platta till lite. Lägg åt sidan medan du förbereder resten av tortillabröden till quesadillas. Strax före servering stek två halvor i en het och torr stekpanna tills de fått lite färg på bägge sidor. Osten smälter och håller ihop den. Skär varje halvmåne i tre trianglar och servera med salsa, guacamole, ostsås, och/eller gräddfil.
Pico de gallo
2 mogna tomater, skurna i små bitar
1/2 röd lök, finhackad
1/2 röd chili, finhackad
1/2 lime, juicen
Salt
Blanda alla ingredienser i sn skål och smaka av med salt, ställ sedan kallt i minst en timme.
Ät sedan allt tillsammans, kyckling med kryddor, paprika och lök, frasiga kycklingbitar, tortillas, röror och såser, linsquesadillas, riven ost och sallad med en kall Mexikansk öl! Njut med trevligt sällskap! 🙂
Kram/El
Lämna ett svar