På den nya sidan är tanken att du ska få recept och inspiration att laga mat med delar från hela djuret. Jag kommer att länka alla styckningsdetaljer till recept men tiden räcker inte till, så jag börjar med att lägga upp dessa fina bilder, som jag fått låna av Madeleine Landley och Landleys Kök, och fyller på allteftersom vi lagar oss igenom djuren. När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den. I slutändan kommer det finnas recept på alla detaljerna.
STYCKNINGSDETALJER NÖT
1 Oxkind
2 Högrev
3 Entrecôte
4 Ryggbiff
5 Oxfilé
6 Rostbiff
7 Ytterlår & Innanlår
8 Oxsvans
9 Rulle
10 Fransyska
11 Kållapp
12 Bringa
13 Bog
14 Lägg
STEKGRADSGUIDE NÖTKÖTT
Blodig/rare 48°
Medium/rare 54°
Medium 58°
Välstekt 68°
STEKGRADSGUIDE KALV
Blodig/rare NEJ
Medium/rare 56°
Medium 58°
Välstekt 68°
STYCKNINGSDETALJER GRISKÖTT
1 Griskind
2 Karré
4 Fläskfilé
5 Rostbiff
6 Ytterlår & Innanlår
7 Rulle
8 Fransyska
9 Sida
10 Revbensspjäll
11 Bog
12 Lägg (fram och baklägg)
STEKGRADSGUIDE GRISKÖTT
Blodig/rare NEJ
Medium/rare NEJ
Medium NEJ
Välstekt 67°
Tack till Madeleine Landley och Landleys Kök som låter mig låna de fina bilderna på styckningsdetaljerna, http://www.landleyskok.se.
STYCKNINGSDETALJER LAMM
1 Lammentrecote
2 Kotlettrad
3 Innerfilé
4 Lammstek
5 Tunnbringa
6 Lammbringa
7 Bog
8 Lägg
STEKGRADSGUIDE LAMM
Blodig/rare 48°
Medium/rare 54°
Medium 58°
Välstekt 70°
Lämna ett svar