Hej kära vänner!
Förlåt att jag varit så tyst, men ibland ”händer livet”! När en massa kommer emellan och prioriteringar måste göras. Mitt vardagsjobb har varit väldigt hektiskt en tid med en massa jobb och då har mina kvällar gått till jobb och familj. Och denna kväll hade inte varit annorlunda om inte min älskade make hade sagt ifrån och satt mig framför spisen! 😉
Så jag tog det jag fick från min senaste matkasse och använde mig av grundreceptet men gjorde min egen twist på det hela. Det var OTROLIGT länge sedan vi åt ”tjockpannkaka”! Och då ville jag ha en klassisk men bacon och karamelliserat äpple.
Ugnspannkaka
(en blandning av mitt recept och Lisa Lemkes, via Tastelines Ekologiska matkasse)
1 paket bacon, klipp i centimeterstora bitar och delade
1 msk smör
50 g smör
5 ekologiska ägg
1 liter ekologisk mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ekologiskt äpple
1 msk socker
1 msk ekologisk kanel
Värm ugnen till 225°.
Börja med att vispa ihop pannkakssmeten så den får stå och vila medan du gör resten.
Sedan smorde jag en ugnsfast form med smör och klippte baconet. Jag delade det och la ut en fin matta av klippt bacon i formen. In i ugnen tills gyllenbruna och knapriga, ca 10-15 minuter beroende på din ugn.
Under tiden skar jag ett äpple tunt och tog ur kärnhuset, smälte smöret i en stekpanna, sockrade och ”kanelade” äppelskivorna och stekte dem i rikligt med smör.
När baconet var klart hällde jag i pannkaksmeten och toppade med de karamelliserade äppelskivorna. In i ugnen igen ca 25-30 minuter tills klar.
Servera med ekologisk lingonsylt och pudra på lite extra kanel.
Nu ska jag läsa en saga för min son och förhoppningsvis somna bredvid honom i sängen! 😉
Ha en fin kväll!
Kram/El
Lämna ett svar