På väg hem från dagis såg Diesel en reklamskylt på makaroner och köttbullar som han väldigt gärna ville ha till middag idag. Jag har inte haft tid att planera mat eller göra några stora matinköp så vi stannade och handlade lite pasta innan vi tog anslutningsbussen hem. Han ville absolut ha fjärilspasta och Saltå Kvarns ekologiska fanns på affären. Jag tog fram frusen köttfärs imorse så då tänkte jag att det funkar alldeles utmärkt att rulla egna köttbullar till pastan. Trodde jag! Ha! Köttfärsen var fortfarande frusen så då gjorde vi en Kajsa Warg och tog det som fanns hemma och det blev enkelt och gott. Ingen kulinarisk upplevelse, men gott, billigt, nyttigt och mättande.
Diesel hjälpte till att laga mat så tillsammans tog vi:
1 grovriven ekologisk zucchini
1 ekologiskt broccolihuvud
2 ekologiska mozzarellaostar
2 st 400 g förpackningar med krossad tomat
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
Oregano, salt och peppar
Några kläm på en sriracha flaska
Rapsolja till stekning
Koka upp vatten och koka pasta enligt anvisningarna.
Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fräs den rivna zucchinin tills att vätska ångat bort/kokat in. Tillsätt alla kryddor, vitlök, tomater och riven mozzarella. Sjud allting på låg värme medan pastan kokar klart. Häll av pastan och blanda allt i kastrullen och tillsätt broccolibuketterna.
Smaklig måltid!
Kram/El
Lämna ett svar