Ok alla ordpoliser! Heter det vildsvinssteksjerky, eller vildsvinsstek jerky? 😉 Pia? Gudrun? Erica? Isabella? 😉
Oavsett hade jag tänkt göra hundgodis i helgen, men hittade varken hjärta, njure eller lungor. Vi hade en vildsvinsstek i frysen som vi fått av vår kompis Bengt som jagar. Tack Benke!
Skulle jag offra den? Nja, inte helt… inte bara till Goblin… Men jag tog fram och tinade den, skar den så tunt jag bara kunde, bankade bitarna ytterligare för att få dem så tunna som möjligt och la dem i en bunke med helt vanlig grillmarinad.
Ena plåten körde vi ”naturell” med bara grillmarinad. Den andra plåten kryddade vi extra med Fiddes Payne Cajun Seasoning; salt, chilipulver, malen pepparblandning, malen svartpeppar, vitlökspulver, malen ingefära, malen kummin, malen kardemumma, brunt socker, timjan, oregano, och malt citronskal….
La ut dem på bakplåtspapper, värmde ugnen till 75° och hade en soppslev emellan så inte luckan stängdes helt för att släppa ut fukten.
Vi åkte hemifrån, fikade hos kompisar, kom hem, vårstädade garderober och kände dofterna i lägenheten. Efter några timmar i ugnen började vi provsmaka. För att se att vi hade rätt ”torrhet”, rätt seghet och rätt känsla. Smakerna var underbara på bägge plåtarna. Diesel, vår 5-årige son för alla er nya som läser bloggen, gick med jämna mellanrum och smakade. Tillslut blev jag tvungen att säga stopp, annars hade det inte funnits något kött kvar! 😀
När vi alla var överens om att det var klart var jag tvungen att skynda mig att fota för både Goblin och Diesel trängdes vid bordet och dreglade ikapp! 😉
Trots att Goblin är en Cane Corso dreglar han sällan. Men som ni ser har en vacker bubbla börjat bildas i mungipan. 😉 Självklart fick de bägge så de var nöjda, eller nöjda och nöjda, tills jag sa stopp och tog bort fatet. Men Goblin behövde aldrig ringa Hundarnas Rätt I Samhället utan han är nöjd.
Recept? Nä, det finns inte. En vildsvinsstek skuren tunt och marinerad i köpemarinad. Utlagd på bakplåtspapper och kryddad med favoritkryddan, torkad i ugn på 75° i ca fyra timmar. Om jag hade frågat Diesel och Goblin hade de ätit upp allt efter tre, men de fick vänta en timme ytterligare. Och sedan fick de SPARA! Men ÅHHHHHH!
Detta gör vi definitivt igen. Och eftersom alla tyckte det var så gott så struntar vi i lunga och njurar och håller oss till hjärta, stek och kött vi alla tycker om. 😉 I vår familj delar vi på allt!
Kram/El
Lämna ett svar