Tills dess använder jag den gamla hederliga papper-och-kritametoden.
Kantareller och svenska signalkräftor är det bästa jag vet, det godaste jag kan äta och skulle vara på min tallrik vid min sista måltid. När dessa gyllene skatter går att hitta i skogen i mina hemtrakter vill jag fnittra av lycka. Pappa hittar ofta kantareller när han är ute med hunden. Inte jag. Men ibland får jag följa med pappa ut i skogen och får då glädjen att, oftast, hitta guld. Jag tillagar dem alltid, ALLTID, exakt likadant;
Rensa
Dela
Stek i torr panna
Låt vätskan koka bort
Tillsätt smör och salt och peppar
Bryn, njut. Dessa kompisar gjorde jag en stuvning av.
Big mess i köket när de stora kalvschnitzlarna ska paneras. Salt och peppar på det torkade köttet. Mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i smör på medelhög värme.
Wienerschnitzel
4 st Kalvschnitzlar
Lämna ett svar